Tuinafsluiting met schanskorven

Een schanskorf ofwel een steenkorf is een staaldraad constructie welke opgevuld wordt met stenen. Voor de stevigheid worden er bij de korfconstructies vaak stalen tussenschotten geplaatst die de korf bijeen houden zodat deze niet vervormt door het gewicht van de stenen. De stenen kunnen van met de hand of met behulp van een machine in de korf gestort of gestapeld worden. Er zijn in principe twee verschillende soorten schanskorven. De met de hand gestapelde schanskorf en de los gestorte schanskorf.

Bij een met de hand gestapelde schanskorf wordt de stalen constructie met de hand gevuld met stenen, waardoor er een zeer net en strak uiterlijk aan de schanskorf meegegeven kan worden. Dit kost natuurlijk meer arbeid en manuren dus dit type korf is duurder dan een los gestorte korf. De los gestorte korf is dus goedkoper, maar het resultaat oogt rommeliger dan de hand gevulde korf. In uw tuin zal een hand gevulde korf natuurlijk mooier staan en het zal meteen ook een stuk duurzamer ogen dan een los gestorte korf.

Een schanskorf komt van origine uit de wegen en waterbouw waarbij de schanskorf al een aantal jaren ingezet wordt als duurzame en makkelijk te bouwen en af te breken constructies en de eerste schanskorf werd ingezet als oeverbescherming van een waterweg. Dit geeft aan dat schanskorven zeer stevig zijn en lang mee gaan, en bovendien ook nog eens een esthetisch mooi uiterlijk hebben.

Als u uw tuin wilt afzetten met schanskorven kan u het beste de draadconstructies op maat laten maken, of u kan reeds voorgefabriceerde draadmatten op maat maken al naar gelang uw behoefte. Daarna kiest u het type stenen waarmee u de schanskorf wilt vullen, waarna u deze met de hand vult of indien u wenst machinaal los laat storten. Een schanskorf omheining is altijd origineel en zeer duurzaam.

Ook de vulling van een schanskorf bepaalt de prijs ervan. Contacteer de aanbieders van schanskorven die u op deze website vindt geheel vrijblijvend om prijzen van de verschillende mogelijkheden te vernemen.