Meer over steenkorven of schanskorven

Een schanskorf ofwel een steenkorf is een staaldraad constructie welke opgevuld wordt met stenen. Voor de stevigheid worden er bij de korfconstructies vaak stalen tussenschotten geplaatst die de korf bijeen houden zodat deze niet vervormt door het gewicht van de stenen. De stenen kunnen van met de hand of met behulp van een machine in de korf gestort of gestapeld worden. Er zijn in principe twee verschillende soorten schanskorven. De met de hand gestapelde schanskorf en de los gestorte schanskorf.

Hoe wordt een schanskorf gemaakt?

Steenkorven of schanskorven zijn van staalmatten gemaakte constructies die worden opgevuld met een natuurlijk materiaal zoals stenen. Het resultaat is stevige duurzame constructie die geluidswerend werkt en prima ingezet kan worden als omheining of om uw tuin te verfraaien. Met schanskorven werken is daarnaast ook nog eens makkelijk. U bouwt de exacte vorm van de staalmatten die u wenst, u plaatst de verstevigingen, en vervolgens stapelt u de constructie gewoon vol met stenen, of laat u deze los volstorten al naar gelang het uiterlijk dat u wenst.

Met schanskorven is het mogelijk om vrij eenvoudig diverse vormen te maken die u met een normale omheining nog wel eens problemen zou kunnen opleveren. Ronde vormen bijvoorbeeld zijn met schanskorven geen probleem. Ook een onregelmatig aflopende schutting of een artistieke vorm is zeer goed mogelijk met behulp van schanskorven. De staaldraad matten dienen slechts op maat gemaakt te worden. Schanskorven kunnen zelfs als onderdeel van een constructie gebruikt worden zoals de muur van een schuurtje of bijvoorbeeld een compostbak voor in uw tuin. De mogelijkheden zijn veel en uw fantasie is het enige wat u in de weg staat met het gebruik van schanskorven.

Constructies met steenkorven
voor bloemen en planten

U zou ook een mooi bloemperk kunnen maken met schanskorven, waarbij de schanskorf als het ware dient als een hele grote plantenbak. Dit is zeker origineel en oogt ook nog eens bijzonder goed. Een andere mogelijkheid waar aan gedacht kan worden bij het toepassen van schanskorven in de tuin is de mogelijkheid om de schanskorf zoals eerder aangegeven te gebruiken als onderdeel van een constructie. Een probleem wat veel mensen hebben is dat ze graag een verhoogd terras willen in hun tuin, maar de wand van de verhoging is dan vaak een enorm saaie betonnen rand, of een houten rand welke na verloop van tijd door vocht en weersinvloeden vergaat. Dit is waar een schanskorf een oplossing kan bieden. U kan de stenen in de schanskorf stapelen zoals u dat wilt en als u de stenen zo strak mogelijk stapelt levert dit een zeer interessant ogende constructie op die zeker een bijdrage zal leveren aan het hele uiterlijk van uw mooie terras.